KİNOALI PORTAKAL SULU YER ELMASI YEMEĞİ

Ay Işığı Organik firmanın bana göndermiş olduğu sağlık fışkıran paketinden adını çok duyduğum fakat hiç denemediğim bir ürün ile tan...

A+ A-

Farklı.Nefis Denenmiş Yemekler





Ay Işığı Organik firmanın bana göndermiş olduğu sağlık fışkıran paketinden adını çok duyduğum fakat hiç denemediğim bir ürün ile tanıştım. Kinoa adlı bir bakliyat Royal kinoa tamamen organik olmasının yanı sıra
100 gram kinoada 372 kalori var. 5.80 gram yağ, 69 gram karbonhidrat, 6 gram lif içeriyor. Bu nedenle de yağ bakımından fakir. A, B, C, D ve K gibi neredeyse tüm vitaminleri içeren kinoada kolesterol yok. 100 gram kinoanın bazı türlerinin yüzde 20’si protein.
Filizlendirdiğiniz kinoa nın besin değerlerinde yükselme görüldüğü gibi kırmızı etten daha fazla protein içermesi dikkat çekicidir.
- Proteinden zengin, yağdan fakir, kolesterol yok.
A , B, C , D,E, K vitaminleri içeren Kinoa güçlü bir demir kaynağıdır; bu özelliğiyle kansızlığa faydası olmaktadır.
Zengin kalsiyum değeri ile ; kemik ve dişleri güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.
Tüm zorunlu aminoasitleri içerdiği ve bunun vücudumuz için çok faydalı olduğu doktor ve diyetisyen makalelerinde geçmektedir.
Bol lif ile barsak aktivasyonunu hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.Yukarıda yazılı internet  adresinden temin edebilirsiniz.


MALZEMELER
500 gram Yer Elması
2 adet orta boy soğan
2 veya 3 adet Portakal suyu
1/2 çay bardağı beyaz veya siyah kinoa
(ben siyah çeşidini kullandım. )1/5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
maydanoz
karabiber-tuz
YAPILIŞI
Kinoa ları 1,5 su bardağı ılık bir suyun içinde iyice şişip patlaması için bir kenarda bekletin.Kuru soğanları yemeklik doğrayıp göz kararı ikiye ayırın yarısını küçük bir tencerede az bir yağla kavurun kenarda bekleyen kinoaları suyuyla beraber az bir tuzda ekleyerek soğanlara ilave edin ve iyice açılması için pişirin. Diğer yemeklik doğranmış soğan ve havuçları pişireceğiniz bir tencerede zeytinyağı ile renkleri hafif soluncaya kadar soteleyin. Soyulan ve yıkanan yer elmaları büyüklüklerine göre ikiye veya 3 e dilimleyin .Sotelenmiş havuçlara ilave edin bir iki dakika beraber sotelendikten sonra 2-3 adet sıkılmış portakal suyunu koyun Pişirilen kinoa da ilave edin tuz ve baharatlarını ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Pişen yer elmalarını tencerede soğutup servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 6506203722293285154

Yorum Gönder

  1. kinoayı seveceğimi sanmadığım için denemiyorum bile yer elmasından ise hiç bahsetmeyeyim :-(((

    YanıtlaSil
  2. elinize saglık zeytinyaglı_tariflerede beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yemek . Bende kinoa ile yemekler yapıyorum ama Türkiye de çok pahalı geçen yıl yurtdışından aldım. Kilosu 2-3 dolar kadardı. Dün migros ra yarım kilo bile değildi sanırım 24 tl fiyat vardı. Umarım ucuza herkes değişik yemekler üretir.

    YanıtlaSil
  4. Yeni yeni ürünler ile tanışıyoruz ve bana çok keyif verir, yeni tanıştığım ürünlerle yemek hazırlamak.Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor...))

    YanıtlaSil
  5. Yer elmasını çok severim ben. Hem çiğ hem yemekte. Ama kinoa hiç denemediyim birşey...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. hmm denenebilir, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Zeytinyağlı tariflere bayılırım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Zeytinyaglilari bende cok severim, degisik bir tarif olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  9. Kinoayı henüz denemedim. Bu tariften sonra mutlaka denemeliyim.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Bu senenin trend yiyeceklerinden kinoa ..:)) Çok sağlıklı, besleyici bir tarif olmuş.. Ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item