ÇITIR ÇITIR KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI
MALZEMELER 15-30 adet kabak çiçeği 1 su bardağı un 2 adet yumurta 1 şişe maden suyu Tuz-Kara biber -Pul Biber ÜZERİ İÇİ...
https://www.guloannemutfakta.com/2016/08/citir-citir-kabak-cicegi-kizartmasi.html
MALZEMELER
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
Tuz-Kara biber -Pul Biber
ÜZERİ İÇİN
1 kase süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz
KIZARTMAK İÇİN
1 Kase Un
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Kabak çiçeklerinin orta kısımlarındaki tohum kısmını yapraklarını zedelemeden bir çay kaşığı yardımıyla temizleyin. Sap kısımlarını da temizleyip bol suda yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin.Yumurtaların sarılarını ve akları ayırın. Yumurta sarılarını un, maden suyu ve tuz ve baharatları bir kasede karıştırın. Yumurta beyazlarını bir kapta mikser yardımıyla iyice çırpın. Kıvamı Krem Şanti gibi olmalı. Yumurta aklarını söndürmeden diğer karışıma ekleyip yavaş yavaş ıspatula ile alttan üstte doğru karıştırarak unlu karışıma yedirin. Kabak çiçeklerini önce una sonra bu yumurtalı karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını aldırın. Sarımsağı tuzla dövün ve yoğurtla karıştırın. Servis tabağına aldığınız kabak çiçeklerinin yanında yoğurtla servis yapın
AFİYET OLSUN
oooo ilk kez görüyorum bunu ellerine sağlık canım görseller nefis eminim tadı da öyledir.
YanıtlaSilHiç kabak çekirdeği kızartması yemedim tadını çok merak ettim :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilAhh bayıldım Ayvalık pazarında bulsam da alsam :))
YanıtlaSilKızartmanın her türlüsüne bayılırım ki bu da nefis görünüyor Gülten abla. ellerine sağlık.
YanıtlaSil