ELMALI PATATESLİ TAVUK YATIRMASI
PATATESLİ TAVUK YATIRMASI / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 500 gram Tavuk göğsü ...
https://www.guloannemutfakta.com/2016/10/patatesli-tavuk-yatirmasi.html
PATATESLİ TAVUK YATIRMASI / Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler
MALZEMELER
500 gram Tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2-3 adet orta büyüklükte Patates
1 Adet irice Elma
2-3 yemek kaşığı Mayonez
Tuz-Karabiber-Köri-pul Biber-Kekik
Kızartmak için
Sıvı Yağ
Süslemek için Çeri Domates
YAPILIŞI
Tavuğun göğüs etini enli, ince parçalara bölün. Eti biraz döverek inceltebilirsiniz, ama ben gerek görmedim, dövmeden de yumuşak oluyor..Tavuğun üzerine bir adet elmayı rendeleyin , baharatları ve mayonezi ekleyip karıştırın. Bu karışımı üstü kapalı en az 30 dakika buzdolabında tutun. Sonra patatesleri soyup çok ince halka şeklinde doğrayıp hafif rengi dönünceye kadar kızgın yağda kızartın fırın kabını yağlayıp patatesleri dizin.Üzerine marine edilmiş tavuk göğüs etlerini dizin.Tavuğun üzerinden halka şeklinde doğranmış soğanı dizin ve tavuktan kalan sosu soğanın üzerinden dökün. Folyo kağıdı ile ağzını kapatıp 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sonra folyoyu açıp yemeğin üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
500 gram Tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2-3 adet orta büyüklükte Patates
1 Adet irice Elma
2-3 yemek kaşığı Mayonez
Tuz-Karabiber-Köri-pul Biber-Kekik
Kızartmak için
Sıvı Yağ
Süslemek için Çeri Domates
YAPILIŞI
Tavuğun göğüs etini enli, ince parçalara bölün. Eti biraz döverek inceltebilirsiniz, ama ben gerek görmedim, dövmeden de yumuşak oluyor..Tavuğun üzerine bir adet elmayı rendeleyin , baharatları ve mayonezi ekleyip karıştırın. Bu karışımı üstü kapalı en az 30 dakika buzdolabında tutun. Sonra patatesleri soyup çok ince halka şeklinde doğrayıp hafif rengi dönünceye kadar kızgın yağda kızartın fırın kabını yağlayıp patatesleri dizin.Üzerine marine edilmiş tavuk göğüs etlerini dizin.Tavuğun üzerinden halka şeklinde doğranmış soğanı dizin ve tavuktan kalan sosu soğanın üzerinden dökün. Folyo kağıdı ile ağzını kapatıp 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sonra folyoyu açıp yemeğin üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Değişik güzel bir tarif elinize sağlık 😊
YanıtlaSilNasıl güzel ve lezzetli görünüyor Gülten Ablacım ellerine sağlık.
YanıtlaSilNe kadar güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSil